Svet

Žena ministra umrla zaradi prevelikega odmerka zdravil

STA/M.J.
21. 1. 2014, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Soproga indijskega ministra Shashija Tharoorja, ki so jo prejšnji petek našli mrtvo v hotelski sobi v New Delhiju, je umrla zaradi prevelikega odmerka zdravil, je pokazala obdukcija. Sunanda Pushkar je sicer umrla kmalu po razkritju domnevne afere njenega soproga s pakistansko novinarko.

Wikipedia

Poročilo o obdukciji, ki je bilo danes predano sodniku, zadolženemu s preiskavo smrti, navaja prevelik odmerek zdravil kot vzrok smrti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zdravniki so zaključili, da je Pushkarjeva umrla hitre in nenaravne smrti, a da bodo potrebne še dodatne preiskave za natančen vzrok smrti. Na telesu umrle so namreč odkrili fizične poškodbe, vendar niso mogli sklepati, če so povezane s smrtjo.

Tharoorja, ki je obljubil popolno sodelovanje s preiskovalci, so že zaslišali, pozval pa je k čimprejšnji preiskavi smrti njegove soproge, ki je sledila razkritju njegove domnevne afere s pakistansko novinarko Mehr Tarar.

Smrt Pushkarjeve predstavlja dramatičen preobrat v zakonskih težavah para, ki so se odvijale na očeh javnosti. Prejšnjo sredo so se na Twitter profilu Tharoorja pojavila nenavadna sporočila, ki so vsebovala pisne izmenjave med ministrom in pakistansko novinarko, v katerih je med drugim novinarka ministru izrekla ljubezen, on pa ji je razložil, da je njegova soproga izvedela za afero.

Tharoor je trdil, da so mu v račun vdrli, Pushkarjeva je za nekatere medije povedala, da je objavila ta sporočila. Tararjeva pa je sicer zanikala afero. Tharoor je nato v četrtek sporočil, da sta s soprogo "srečno poročena".