Črna kronika

Groza za svojce: na sojenju predvajali posnetek umora!

N.J.
21. 1. 2014, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kot da ni dogodek že dovolj prizadel vseh, je umor 22-letnega dekleta ovekovečen na posnetku. Ne boste verjeli, komu ga je bilo najtežje poslušati!

leggo.it

Na sodišču v Udinah se je začelo sojenje Vincenzu Manduci, ki je 7. decembra 2012 z nožem do smrti zabodel svoje nekdanje 22-letno dekle Liso Puzzoli, s katero imata tudi otroka. Med drugim so obtoženemu predvajali avdio posnetek, ki je nastal tik preden ji je zadal smrtne rane. Lisa na posnetku kriči od obupa in strahu. Posnetka, ki je šokiral vse navzoče, pa nikakor ni mogel poslušati obtoženi, ki si je pokril ušesa, povesil glavo in molčal. »Aaa! Aaaaa! Na pomoč, Luca, na pomoč!« naj bi dekle od groze kričal v zadnjih trenutkih svojega življenja. Sledijo grozljivi kriki od bolečine.

Posnet celoten potek dogodkov

Posnetek traja vse od začetka prepira, a da ne bi bilo prehudo za svojce, so za sojenje pripravili transkript pogovora. Najprej naj bi se sporekla. Od nje naj bi zahteval, da podpiše določene dokumente, ona pa odgovori: »Daj, da podpiše. Vse bom podpisala!« Ko mu reče, naj ji da dokumente, on odvrne: »Ne dam ti dokumentov, ker jih ne boš vrnila!« Pogovor se mirno nadaljuje. Sliši se dva avtomobila, nato pa krike dekleta, ki na pomoč kliče svojega brata Luca, ki je ostal v hiši. Fant stečle na cesto, se spre z Manduco, sliši se zvok motorja in avto Manduce, ki odpelje. Luca steče proti hiši in kriči: »Lisa! Lisa!« Ko se zave, kaj se je zgodilo, sledijo kriki: »Moj bog, moj bog! Na pomoč!!!« Luca nato pokliče reševalce, ampak dekle je medtem že umrlo.

leggo.it

Žrtvin brat sploh ni dojel, kaj se je zgodilo 

»Sploh ne vem, kaj seje dogajalo,« je med sojenjem dogajanje komentiral žrtvin brat. »Slišal sem miren govor, nato pa me je klicala na pomoč … Slišal sem, da je padla. Bila je tema … mislil sem, da jo je udaril. Nato sem stekel ven, se soočil z Vincenzom. Ko sem prišel nazaj v hišo, sem ugotovil, da je sestra zabodena v hrbet.«

Zdaj 29-letni Vincenzo je obtožen zalezovanja in naklepnega umora žrtve. Posnetek je nastal, ker je Lisa s telefonom skrivaj snemala vse pogovore z nekdanjim partnerjem.