Vreme

Rahlo deževalo in rosilo bo

STA/M.J.
21. 1. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo večinoma oblačno, predvsem ponekod v vzhodni polovici Slovenije bo rahlo deževalo ali rosilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bo občasno delno jasno, pihala bo šibka burja. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem do okoli 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, le v krajih zahodno od nas bo nekaj več sonca. Predvsem na Hrvaškem bo občasno rahlo deževalo. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in povečini brez padavin.

Vremenska slika: Nad Jadranom in Balkanom je šibko ciklonsko območje. Z vzhodnim vetrom k nam priteka vlažen in še razmeroma topel zrak.

Obeti: V četrtek bo oblačno, v zahodni in južni Sloveniji bodo manjše padavine, po nižinah kot rahel dež. Zvečer bo začel pihati vzhodni veter. Pričelo se bo hladiti, snežna meja se bo spuščala. V petek bo oblačno s padavinami, v notranjosti Slovenije bo snežilo, na Primorskem pa deževalo. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Opozorilo: V visokogorju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov četrte stopnje.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek se bodo pri vremensko občutljivih ljudeh še pojavljale z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.