Svet

Starejši par izkoristili za tihotapljenje

S.R.
28. 10. 2013, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če je na spletu nekaj predobro, da bi bilo res, ponavadi tudi ni res. Še posebej, ko vas kakšna stran ali sporočilo obvesti, da ste zadeli 'brezplačne' počitnice.

Da je to še kako res je na svoji koži občutil tudi neimenovani starejši par iz Avstralije. Mislila sta namreč, da sta zadela plačano potovanje v Kanado, a sta v resnici 'zadela' povsem nekaj drugega. Tihotapci drog so ju namreč izrabili za 'mule', oziroma prenašalce drog.

Ko sta se 13. oktobra vrnila iz Kanade sta 72-letni moški in 64-letna ženska na letališču v Perthu kar sama pristopila k carinikom, saj so ju skrbele njune nove torbe. Policija je v torbah hitro našla 7 kilogramov metamfetaminov skritih v robu dveh kovčkov. Na ulici bi bila droga vredna nekaj več kot pet milijonov evrov.

Par je pretentala lažna potovalna agencija ''AusCan Tours'', ki ju je zvabila v spletno nagradno igro, v kateri sta seveda zmagala. So se pa prevaranti precej potrudili in celotni prevari dali občutek legitimnosti. A na srečo je par hitro opazil, da torbe niso njune, ter vse skupaj prijavil carinikom. Policija sicer meni, da so jima torbe zamenjali v Kanadi. Tihotapce mamil, ki najverjetneje načrtno zlorabljajo starejše ljudi in so v večini Kanadčani je policija že prijela.

Par, ki je drogo nevede pretihotapil v Avstralijo, policija ne bo obtožila ničesar, bosta pa v prihodnje zagotovo bolj previdna pri raznih 'nagradnih igrah' na spletu. No, če odštejemo droge, naj bi se par na počitnicah v Kanadi sicer dobro zabaval.