Črna kronika

Jeseničan na gorenjski avtocesti skoraj ubil sebe in sopotnico

M. R.
28. 10. 2013, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V prometni nesreči na gorenjski avtocesti sta se v soboto popoldne huje telesno poškodovala 78-letni voznik osebnega avtomobila in 70-letna sopotnica. Do nesreče je prišlo, ko je vozilo med vožnjo po prehitevalnem pasu trčilo v varovalno ograjo, zatem pa se prevrnilo na streho.

x

Nesrečo je okoli 14.30 povzročil 78-letni voznik osebnega avtomobila z Jesenic, ko je zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje na prehitevalnem pasu avtoceste proti Podtaboru najprej trčil v kovinsko varovalno ograjo, potem pa izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. V nesreči ni bilo udeleženih drugih vozil.

Policisti preverjajo razloge za sum, da je bilo z ravnanjem povzročitelja storjeno kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. Zato so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in državno tožilko. Zaradi nesreče je bil nekaj časa zaprt odsek avtoceste med priključkoma Kranj vzhod in zahod v smeri proti Karavankam.

Da bi se izognili tovrstnim nesrečam, policisti voznikom svetujejo, naj bodo med vožnjo spočiti, zbrani in pozorni na promet, predvsem pa naj upoštevajo prometna pravila. Policisti še izpostavljajo, da mora voznik po avtocesti voziti po sredini prometnega pasu.