Svet

Po večdnevnem mučenju so jo križali!

T.P.
11. 10. 2013, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Francoska policija je v predmestju Pariza našla napol mrtvo dekle, ki so jo mučili verski fanatiki. Na koncu so jo križali, ker so verjeli, da jo je obsedel hudič.

Shutterstock
Nad njo so se izživljali.

Štirje verski skrajneži so brutalno mučili najstnico, za katero so bili prepričani, da jo je obsedel hudič. Devetnajstletnico so odpeljali v stanovanje v predmestju Pariza, tam pa so jo divje mučili, pretepali in nad njo opravljali sedemdnevni eksorcistični ritual. Na koncu so jo razpeli na križ. Vseh sedem dni so ji dajali samo olje in vodo. Antoinette, tako je dekletu ime, je bila tik pred tem, da izdihne, ko jo je našla policija. Sumijo, da si je mučenje zamislil njen nekdanji fant Eric Deron, osumljena pa je tudi njegova mama ter še dva moška.

Sama pristala na eksorcizem?

Sojenje četverici se je že začelo. Glede na to, kar so prebrali na sodišču, je bil Deron prepričan, da je njegovo dekle obsedeno s hudičem. Spoznala sta se leta 2008 na srečanju privržencev protestantske cerkve, kjer so pogosto skupaj proučevali biblijo. Čeprav Deron priznava, da je dekle sumil obsedenosti s hudičem, obsojenci krivdo odločno zavračajo, češ da je dekle samo pristalo na izganjanje hudiča.

Shutterstock

 Z osumljenci nimamo nič

Tiskovni predstavnik cerkve adventistov sedmega dne je izjavil, da so vse osumljence izključili iz cerkve in da adventistično učenje nima ničesar s tem.

Peklenski teden

Nad najstnico so se osumljenci (njen fant, njegova mama in še dva moška) brutalno znašali kar sedem dni. V tem času so ji dajali samo vodo in olje.