Slovenija

Uspeh podjetja Termo shop iz Šempetra v Savinjski dolini

STA/M.J.
11. 10. 2013, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prihodki podjetja za proizvodnjo toplotnih črpalk Termo shop so se v letošnjih prvih šestih mesecih glede na enako obdobje lani povečali za deset odstotkov na 1,8 milijona evrov. Dobre poslovne izide podjetje iz Šempetra v Savinjski dolini pripisuje preusmeritvi na tuje trge.

Termo shop

Družinsko podjetje je samo v letošnjem letu zmontiralo prek 1000 toplotnih črpalk, skupno pa se je številka v 22 letih delovanja podjetja povzpela na več kot 22.000.

Izdelke podjetje izvaža v Nemčijo, Avstrijo, Švico, Romunijo, Kosovo, Albanijo, Hrvaško in druge trge.

Lani je zabeležilo 12-odstotno rast poslovanja in leto sklenilo z 2,6 milijona evrov prihodkov. Dobiček podjetja se je lani povečal za 54 odstotkov, podobno rast pa načrtujejo tudi letos.

Učinkom krize so se izognili z izboljšanjem skrbi za kupce in nadzora nad kakovostjo storitev, optimizirali pa so tudi poslovanje ter vlagali v nove izdelke in storitve.

"Kriza je prinesla velik boj za kupce, zato se konstantno trudimo ponuditi več in bolje, kot od nas pričakujejo kupci. Vsi v podjetju so se začeli zavedati, da je naša osnovna naloga zadovoljiti kupca in upravičiti njegovo zaupanje," je povedal direktor podjetja Jure Šacer.

V podjetju načrtujejo nadaljnji razvoj varčnega in okolju prijaznega ogrevanja, zato jih veseli, da se za nakup toplotne črpalke ali drugega alternativnega načina ogrevanja odloča vse več ljudi.