Svet

Sedel na kavču in zagorel

Simon Rosc
6. 10. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Frank Baker je vojni veteran vojne v Vietnamu in je lastnik dveh škrlatnih src, vojaških odlikovanj. A vojna ni bila njegov najbolj grozovit dogodek. Najstrašnejši dan njegovega življenja bi se po vsej verjetnosti po mnenju mnogih moral zgoditi med vojno, a še zdaleč ni tako.

Thinkstock

Ta se je zgodil v juniju leta 1995. Gospod Baker je bil doma v Vermontu, ko se je nenadoma in brez razloga vžgal. O dogodku je prvič spregovoril v sredo na programu Science Channel. Dogodek je opisal takole: »Sedeli smo na kavču in se pripravljali za ribolov. Bil je navaden dan in z družbo smo se zabavali. Poleg mene je sedel prijatelj Pete in kar na lepem so se na meni pojavili plameni.« Bakerjev prijatelj Pete je razlagal: »To je bila najstrašnejša stvar, ki sem jo kadarkoli videl. Baker je začel kričati in paničariti.

Njegov nastrašnejši dan se ni zgodil med vojno.

 

Ves živčen je poskušal pogasiti ogenj. S pomočjo prijatelja mu je to naposled tudi uspelo.« Pozneje je Baker odšel k zdravniku, ki ga je šokiral z diagnozo. Rekel je, da je ogenj nastal od znotraj in da nikoli ni videl ničesar podobnega. Po mnenju zdravnika naj bi torej šlo za samovžig. Znanstveniki so pred kratkim sicer izvajali obširne raziskave, kaj naj bi bil razlog za samovžig človeka, a še vedno niso prepričani, kaj ga povzroči.

Thinkstock