Svet

''Jesti hočem zažgana mrtva telesa!''

Arhiv
19. 9. 2013, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dekleta se smejijo pred fotografsko kamero. Fotografije so videti, kot bi bile iz dragocenega družinskega albuma. A policisti se bojijo, da so vse žrtve serijskega morilca, ki jih je ubil, potem ko jih je fotografiral. Fotografije so v medijih objavili, potem ko so Rodneyja Alcala obsodili za umor 12-letne deklice in še štirih žensk, ki so se zgodili v sedemdesetih letih.

Verjetno je umoril ve kot 30 žensk.

Alcalu pravijo novi Ted Bundy, kot je bilo ime enemu najbolj zloglasnih ameriških serijskih morilcev. Alcal, ki ima inteligenčni kvocient genija, je ženske zasledoval kot plen in imel ves čas v avtu daljnogled in fotoaparat.

Verjetno je umoril več kot 30 žensk.

70-letnik je znan tudi kot Morilec zmenkarij, saj je nekoč nastopil v resničnostnem šovu Zmenek na slepo.Svoje žrtve je posilil, davil, da so izgubile zavest, jih oživljal in spet davil, da bi podaljšal njihovo trpljenje.

So žive ali so pogrešane žrtve?

Policisti so prepričani, da je povzročil do 30 umorov (tisti, za katere je bil obsojen, niso vključeni) v New Yorku in Los Angelesu. To sklepajo na podlagi grozljive najdbe že omenjenih fotografih, ki so jih našli ob pregledu najetega skladišča v Seattlu in stanovanja v Monterey Bayu v Kaliforniji. Verjetno jih je hranil kot trofeje. Medije so prosili za objavo več kot sto fotografij, da bi ugotovili, ali so te ženske žive ali so bile res žrtve umora.

Nekatere na fotografijah sproščeno poležavajo v parku, druge so gole ali sredi spolnega akta. Nekaj žensk je že poklicalo, saj so se prepoznale na fotografijah, policisti pa s strahom pričakujejo klice z obvestili, da so dekleta s fotografij pogrešana.

Za smrtno kazen

Alcal je bil obsojen zaradi umora 12-letne šolarke Robin Samosoe v Kaliforniji, leta 1979, in še štirih starejših žrtev. Sadist je 18-letno Jill Barcomb, 27-letno Georgio Wixted, 32-letno Charlotte Lamb in 21-letno Jill Parenteau mučil in nazadnje umoril. Alcalu so sodili že dvakrat, in sicer zaradi Robinine ugrabitve in umora, vendar so po pritožbi obrambe preklicali sodbo. Z umori preostalih štirih žrtev so ga povezali DNK-dokazi.

Novi Ted Bundy.

Postati utegne najhujši serijski morilec v ameriški zgodovini – zloglasnejši od Teda Bundyja, ki je priznal več kot 30 umorov. Bundyja so usmrtili leta 1988. Robin je ugrabil, ko se je 20. junija 1979 s kolesom peljala v baletno šolo. Njeno truplo so našli čez 12 dni v narodnem gozdu Angeles v bližini Los Angelesa. Alcalo so aretirali mesec dni po dekličinem izginotju. Od takrat je v priporu. Zaradi posilstva je bil obsojen že dvakrat prej, in sicer za posilstvo 15-letnice leta 1979 in osemletnice leta 1968.

S kladivom z razcepom

Tožilec Matt Murphy je poroti povedal, da je Alcala uporabljal fotografsko kamero, da so se njegove žrtve laže sprostile. Potem je pokazal še fotografije žensk, ki so jih našli v skladišču v Seattlu in v hiši v Monterey Parku. Porotnikom so na sodišču povedali, da sta bili dve žrtvi na fotografijah goli, morda so fotografije nastale po njuni smrti. Ena je bila napadena s kladivom z razcepom za potegovanje žebljev, druge pa so bile davljene, oživljane, spet davljene in končno umorjene. Alcal se je na zastopal sam in se zelo čudaško vedel. Med šesttedenskim sojenjem je predvajal svoj nastop v oddaji Zmenek na slepo iz leta 1978. V njej je bil uspešen, saj so ga izbrali za zmenek.

Plenilec brez obžalovanja

Psihiater, ki je pričal za obrambo, je povedal, da ima Alcal mejno osebnostno motnjo, ki je privedla do psihotičnih epizod. Alcal trdi, da se nekaterih žrtev sploh ne spomni. Steve Hodel, nekdanji losangeleški detektiv, ki je zasliševal Alcala, je izjavil: ''Prav mogoče je to novi Ted Bundy, ki je ubil od 20 do 30 žensk. V njem je pošast.'' Detektiv Cliff Shepard se strinja: ''Je nekje tik pod ravnijo Hitlerja in kot Ted Bundy. Vemo, da je nekajkrat prekrižaril ZDA. Vemo, da skriva še marsikaj.'' Alcal je iz lepih umetnosti diplomiral na kalifornijski univerzi. V New Yorku je študiral film pod okriljem kontroverznega režiserja Romana Polanskega. Potem je delal pri časopisu Los Angeles Times. V sklepnem govoru je na sodišču Alcal predvajal del skladbe Alice's Restaurant: ''Hočem videti kri in gravž in čreva in vene v svojih zobeh,'' se glasi besedilo. ''Jesti zažgana mrtva telesa. Hočem reči: Ubijaj, ubijaj, ubijaj.''