Svet

V reki našli 21 otroških trupel

Arhiv
19. 9. 2013, 18.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na vzhodu Kitajske so aretirali dva uslužbenca mrtvašnice, potem ko so v bližnji reki v plastičnih vrečkah našli trupla enaindvajsetih otrok. Osem so jih sprejeli v bolnišnico, v kateri sta delala uslužbenca.

V reki so v plastičnih vrečkah našli trupla enaindvajsetih otrok.

Identificirali so jih lahko, ker so na njihovih truplih našli ploščice z etiketo, ki so preiskovalce vodile do bolnišnice v provinci Shandong.

Na etiketah so bili napisani imena mater, datumi rojstva, mere in teža. Tri so v bolnišnico sprejeli v kritičnem stanju. Nekatere so dali v vrečke za nevarne odpadke. Predstavniki lokalne oblasti trdijo, da so bili nekateri dojenčki splavljeni zarodki in so umrli zaradi bolezni.

Na Kitajskem do 13 milijonov splavov na leto.

 

Starost umrlih otrok je različna, od novorojenčkov do starih več mesecev. Trupla so našli lokalni prebivalci, saj so plavala na reki. Predstavnik zdravstvenega urada Jininga je povedal, da so vpletena bolniška uslužbenca že suspendirali.

Splavi na Kitajskem niso redkost. Po nekaterih podatkih jih na leto opravijo trinajst milijonov. To število pripisujejo državni politiki, ki v urbanih predelih družinam dovoljuje imeti le enega otroka. Veliko splavljenih otrok je ženskega spola, saj imajo v kitajskih družinah pogosto raje dečke.