Svet

Sina naj da evtanazirati...

S.R.
21. 8. 2013, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mati 13-letnega avtističnega dečka Maxa je pred nekaj dnevi prejela pismo, ki je pretreslo njo in celotno sosesko.

CityNews
Karla ni mogla skriti solz.

Anonimno pismo je Maxova mama, Karla Begley iz Newcastla v provinci Ontario (Kanada) prejela v petek, 16. avgusta. Pošiljateljica se je podpisala le kot ''zelo razburjena mama''. V pismu 13-letnega avtističnega Maxa zaradi njegovih zvokov opisuje kot nadlogo za vso sosesko, kot ''zaostalega'' in ''groznega''. Fotografija pisma se je pretekli vikend znašla na Twitter računu siceršnjih YouTube zvezdnic Lennon in Maisy, ki naj bi bili družinski prijateljici Begleyjevih.

V pismu je še zapisano, da naj družina ''vzame vse uporabne dele otroka in jih daruje znanstvenikom'', saj ''drugih koristi od njega tako ali tako ni''. Nato pa anonimna avtorica ponudi še en predlog in sicer Maxovo evtanazijo.

V intervjuju za lokalno televizijo CityNews Maxova mama Karla kar ni mogla zadržati solz, saj je pismo z vsakim stavkom hujše. Ker se je Karla zbala za Maxovo varnost, je poklicala tudi policijo, ki bo, v kolikor odkrije pošiljatelja slednjega tudi ovadila.  

A pomoč sta Karla in Max že dobila. Celotna soseska jima je stopila v bran, vsi pa se sedaj še bolj kot poprej trudijo, da bi se Max počutil dobrodošlega. Policija sicer preiskuje pismo in grožnjo jemlje zelo resno. 

CityNews
Grozljivo pismo, ki je pretreslo sosesko.
CityNews
13-letni Max.