Svet

Ima 17,5 metrov dolge in 22 kilogramov težke lase

M.J.
21. 8. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Guinnessova rekorderka verjame, da so ji 17,5 metrov dolgi 'dreadlocksi' pripomogli v boju proti raku. Preživela je tudi dve možganski kapi in dva infarkta.

Asha Mandela

Američanka Asha Mandela (47) verjame, da bi brez svojih 17,5 metrov dolgih 'dreadlocksov' izgledala kot 'zombi'. Lase pušča rasti že več kot 25 let, sedaj pa so težki že več kot 22 kilogramov. Zdravniki so jo opozorili, kako ima zaradi teže las skrivljeno hrbtenico, zaradi česar bi tudi lahko ostala paralizirana. Vendar Asha obenem tudi zagotavlja, da jih ne bo nikoli odrezala. ''Moji lasje so del mene. Njihovo striženje bi bilo enako samomoru,'' je dejala mati 11-letnega dečka Ziona. ''Zaradi las sem preživela raka, dve možganski kapi in dva infarkta.''

Svoje lase imenuje kot dojenčka in verjame, da so ji pripomogli pri okrevanju. Guinnessova rekorderka iz Trinidada in Tobaga, ki živi v Atlanti ima tudi oboževalce, razkrila pa je tudi skrivno formulo za lase.

Umivanje in sušenje las traja dva dni

Za umivanje in sušenje las porabi približno dva dni. In da se ne bi zataknila kam z lasmi, jih drži v naročju, kadar zapusti hišo. Priznala pa je tudi, da se boji, da bi ji nekdo s fetišem na lase poskušal odrezati, medtem ko ona ne gleda. 

Asha Mandela