Svet

Proti odkrito izraženi homoseksualnosti bodo oblasti ostro ukrepale

STA/K.Š.
12. 8. 2013, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Rusija svari, da bo tudi v času zimskih olimpijskih iger, ki bodo prihodnje leto v Sočiju, v veljavi zakon, ki v državi prepoveduje gejevsko propagando.

Proti odkrito izraženi homoseksualnosti bodo oblasti ostro ukrepale, navedbe ruskega notranjega ministrstva povzema nemška tiskovna agencija dpa.
Po mnenju ruskih oblasti pri tem ni mogoče govoriti o kršenju pravic gejev in lezbijk. Dokler namreč slednji ne razglašajo svoje spolne usmerjenosti, se homoseksualcem ni treba bati težav z zakonom, pravijo na ministrstvu.

Zaradi odnosa ruskih oblasti do homoseksualcev so v zahodnih državah vse glasnejši pozivi k bojkotu olimpijskih iger v Sočiju. A nemška vlada, ameriški predsednik Barack Obama in britanski premier David Cameron zaenkrat ostajajo naklonjeni udeležbi svojih športnikov.

V skladu s spornim zakonom o homoseksualni propagandi vsakemu, ki bi propagiral "netradicionalne spolne odnose" mladoletnikom v Rusiji, grozi denarna kazen. Zakon naj bi zagotavljal informacijsko varnost mladoletnikov pred propagando, ki negativno vpliva na otroški značaj.