Svet

Predsednik prepričan v zmago vladnih sil

STA / S.R.
1. 8. 2013, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sirski predsednik Bašar al Asad je ob današnjem dnevu vojske izrazil prepričanje v zmago vladnih sil v Siriji nad uporniki.

Reuters
Vojaki vladne sirske vojske, zvesti predsedniku Asadu.

 "Če v Siriji ne bi bili prepričani v zmago, ne bi imeli volje za odpor niti za vztrajanje v več kot dveh letih napadov," je poudaril v sporočilu, ki so ga objavili državni mediji. "Zaupam vam in imam veliko vero v vašo sposobnost, da boste izpolnili nalogo, ki vam je bila zaupana," je Asad še poudaril v sporočilu vojski, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pokazali ste pogum v boju proti terorizmu in naredili vtis na ves svet z vašim odporom v eni najbolj brutalnih in krutih vojn v sodobni zgodovini," je dodal.

Do Asadovih izjav prihaja, potem ko so vladne sile v ponedeljek znova zavzele ključne četrti v strateškem mestu Homs v osrednji Siriji. S tem je vojska dosegla pomemben uspeh.

Vojska izvaja tudi ofenzivo v vzhodnih predmestjih prestolnice Damask in zahodno od glavnega mesta na severu države Alep.

Osemindvajset mesecev trajajoči konflikt v Siriji je po podatkih Združenih narodov zahteval že več kot 100.000 življenj.