Svet

Papež danes med zapornike ter na križev pot

STA / S.R.
26. 7. 2013, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Papež Frančišek, ki se v Braziliji mudi na svojem prvem apostolskem potovanju v tujini, se bo danes med drugim srečal z mladoletnimi zaporniki, z balkona nadškofije Rio de Janeiro bo molil Angelovo čaščenje ter zvečer prisostvoval križevemu potu.

Reuters
Papež do danes med drugim tudi spovedal nekaj zapornikov.

Papež bo danes zjutraj najprej spovedal pet mladih v parku Quinta da Boa Vista. Nato se bo na nadškofiji na kratko srečal z mladoletnimi osebami, ki prestajajo zaporno kazen. Tam bo tudi molil angelus.

Frančišek se bo nato srečal z organizacijskim odborom srečanja mladih v Riu in imel kosilo z dvanajstimi mladimi različnih narodnosti. Zvečer bo na obali Copacabane v njegovi navzočnosti potekal križev pot. Frančišek bo imel tudi nagovor.

Papež se bo v Braziliji mudil vse do nedelje, ko ob zaključku Svetovnega dneva mladih na Campus Fidei daroval mašo in napovedal kraj prihodnjega mednarodnega praznovanja Svetovnega dneva mladih.

Organizacija Svetovnega dneva mladih in papeževega obiska velja za pomemben preizkus za Rio, ki bo prihodnje leto gostil svetovno nogometno prvenstvo, leta 2016 pa olimpijske igre. Papeža so sicer ob prihodu v Brazilijo poleg vernikov pričakali tudi protestniki, isti dan pa so blizu bazilike v Aparecidi, kjer je papež kasneje vodil mašo, odkrili doma narejeno eksplozivno napravo. V torek je med navalom romarjev zaradi okvare tudi razpadel sistem podzemne železnice.