Svet

Soproga državnega sekretarja Kerryja v kritičnem stanju

STA/M.J.
8. 7. 2013, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Soprogo ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja, 74-letno Tereso Heinz Kerry so v nedeljo sprejeli v bolnišnico na otoku Nantucket, jo tam stabilizirali, nato pa jo še vedno v kritičnem stanju prepeljali v Boston, poročajo ameriški mediji.

Zakaj je soproga 69-letnega Kerryja v kritičnem stanju, zaenkrat ni znano. Kerry in njegova soproga sta bila na prazničnem dopustu na otoku Nantucket, zaradi česar je bil sicer državni sekretar deležen ostrih kritik, češ da se sonči na jahti v času, ko je Egipt tik pred državljansko vojno. State Department je najprej zanikal, da bi bil Kerry na jahti, nato pa je moral priznati resnico, saj so ga našli in posneli novinarji.

Kerry je bil tako v nedeljo skupaj s soprogo, ko so jo odpeljali najprej v bolnišnico v Nantucketu in nato naprej v Boston.

Teresa Heinz Kerry se je rodila v Mozambiku, v ZDA pa se je poročila z republikanskim senatorjem iz Pensilvanije in dedičem imperija paradižnikove mezge oziroma slavnega kečapa Heinz.

Senator John Heinz se je aprila leta 1991 smrtno ponesrečil v trčenju helikopterja in letala. Vdova in bogata dedinja se je nato leta 1995 poročila z demokratskim senatorjem iz Massachusettsa Kerryjem. Leta 2009 se je zdravila zaradi raka na dojki.