Svet

Pet- in sedemletnika z avtom povzročila nesrečo

STA / J.P.
22. 6. 2013, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nizozemska policija je davi v Bloemendalu, kraju zahodno od Amsterdama, obravnavala nenavaden nesrečo.

Wikipedia
Vozilo nizozemske policije

Po tem, ko je vozilo zadelo ob železen steber na pločniku, se je izkazalo, da sta ga vozila sedem- in pet let stara brata. Avto sta si "sposodila" od babice.

Policija je postala pozorna na fantiča, potem ko sta stala poleg avta z odprtimi vrati, blizu pa ni bilo nobene odrasle osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avto sta si "sposodila" od babice. 

"Sedemletnik je povedal, da je avto vozil približno kilometer in pol, ko se je zadel ob steber na pločniku in ustavil," je potek nenavadnega dogodka opisala tiskovna predstavnica policije Lenny Beijerbergen.

V svojo obrambo je sedemletnik s ponosom povedal, da je vozil s privezanim varnostnim pasom, mlajši bratec pa je sedel v otroškem sedežu, kakor to zahteva zakon.

"To je bilo res nenavadno, kaj takega nisem videla še nikoli. Pri sedmih za volanom?!"

Policija je fanta, ki sta imela veliko srečo, da sta jo odnesla brez prask, odpeljala na policijo, po pogovoru z možmi v modrem pa so ju odpeljali domov.


"To je bilo res nenavadno, kaj takega nisem videla še nikoli. Pri sedmih za volanom?!" je starost voznika komentirala Beijbergnova in ob tem dodala, da je škoda na avtomobilu in pločniku precejšnja.

O tem, kako se je na novico odzvala babica, lastnica avta, agencija ne poroča.