Svet

Prijeli osumljence za skupinsko posilstvo

STA / S.R.
6. 6. 2013, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Indijska policija je danes aretirala tri moške, osumljene skupinskega posilstva 31-letne ameriške turistke v kraju Manali v severni zvezni državi Himachal Pradesh, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Reuters

Osumljence, ki sicer izvirajo iz Nepala in so stari med 22 in 24 leti, so prijeli v okolici turističnega kraja Manali. Posilstvo se je zgodilo v torek, ko je Američanka, ki je sicer čakala na javni prevoz, sprejela ponudbo treh moških za prevoz. Po njenih navedbah so jo odpeljali na osamljen kraj, kjer so jo posilili, kar je po navedbah šefa policije Vinoda Dhawana potrdil tudi zdravniški pregled.

Zadnje odmevno posilstvo tuje turistke v Indiji se je pripetilo marca, ko je bila švicarska državljanka skupinsko posiljena v zvezni državi Madhya Pradesh. Policija je v tem primeru aretirala šest moških.

V Indiji so spolno nasilje bolj resno začeli obravnavati, odkar je bila decembra lani na avtobusu v New Delhiju posiljena indijska študentka, ki je kasneje za posledicami napada umrla. Skupinsko posilstvo je sprožilo množične proteste po državi, kar je indijsko vlado prisililo v spremembo zakonodaje na področju spolnega nasilja.

Zaradi napada na študentko je pred sodiščem pristalo pet moških in mladoletnik. Eden od moških se je od takrat že obesil v zaporu. Marca je Indija sprejela zakonodajo z ostrejšimi kazni za posiljevalce, med katerimi je tudi smrtna kazen v določenih primerih.