Svet

Ta poljub je najbolj pogumna stvar na svetu

STA / S.R.
11. 3. 2013, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Srbsko-hrvaški poljub je najhrabrejša stvar vseh časov, je zapisano pod fotografijo, ki je bila med drugim objavljena na ameriškem portalu The Huffington Post.

Reddit

Gre za fotografijo poljuba dekleta in fanta, ogrnjenih v hrvaško oziroma srbsko zastavo, na študentski paradi v Mostarju v BiH, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Fant in dekle na fotografiji sta z roko v roki hodila po ulici, ko se jima je neka starejša gospa približala in dekle vprašala, kako si upa hoditi ob Srbu. Dekle je v dogovor poljubilo srbskega fanta, fotografija pa je končala na spletni strani Reddit.

"To ni nič posebnega, samo par, ki si izkazuje ljubezen, toda za nas v Mostarju je to simbol generacije, ki si ne želi nadaljevati vojne, ki se odvija v zavesti ljudi," je dejal neimenovani avtor fotografije, ki so jo objavili tudi številni spletni mediji v regiji.

V Mostarju, ki je po vojni v 90. letih minulega stoletja v zavesti ljudi še vedno razdeljen, letos obeležujejo 50. obletnico gibanja "United World". V to čast so priredili kulturno parado, na kateri je nastala omenjena fotografija.

V mestu deluje tudi fakulteta United World, ki jo obiskujejo študenti iz več kot 40 držav.