Povezana s primerom SDS

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana Đuđić?

A. M.
8. 5. 2024, 12.56
Posodobljeno: 8. 5. 2024, 13.08
Deli članek:

Rok Snežič, ki mu sodijo zaradi suma fiktivnosti posojilne pogodbe iz leta 2008, na podlagi katere je njegova babica s prodajo Snežičevega premoženja ob osebnem stečaju prejela 400 tisoč evrov pred poravnavo dolgov do Fursa, naj bi se ločil od dolgoletne partnerice.

Andrej Petelinšek
Snežič in njegova odvetnica Anita Peček Stramšak.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Roku Snežiču zaradi domnevnega oškodovanja upnikov, pri čemer je bilo po poročanju časnika Večer v ospredju tudi vprašanje, zakaj se je Snežič konec aprila med hišno preiskavo nahajal v stanovanju svoje bivše žene. Kot namreč poroča časnik, so bile 24. aprila opravljene dodatne hišne preiskave, v dokumentih katerih je tožilec izpostavil dejstvo, da je bil Snežič v času hišnih preiskav na naslovu, na katerem živi njegova uradno nekdanja žena Klavdija Snežič. Ker so bile preiskave opravljene zelo zgodaj zjutraj in se je Rok v času pričetka preiskave nahajal v bivališču partnerice, so bili navedeni določeni dvomi o prekinitvi odnosa z nekdanjo ženo: "Zato je treba dvomiti o verodostojnosti izpovedbe Klavdije Snežič, ki je edina izpovedala, da je videla posojilo Marije Juvan v gotovini - in ga tudi preštela. Ne gre ji verjeti, s svojo izpovedbo je po mojem mnenju želela zaščititi svojega moža oziroma zdaj zunajzakonskega partnerja."

Snežič se zagovarja, da je stanovanje, kjer prebiva domnevno nekdanja partnerica z njegovo hčerjo, last njegovega očeta, ter hkrati trdi, da ima novo partnerico. "Po sporazumu o razvezi imam lahko s hčerko neomejene stike - in tega dne sem bil pri hčerki. Živim in spim ločeno od bivše žene. Z bivšo ženo imava prijateljski odnos, sva starša istega otroka. Razveza ni fiktivna. Imam že namreč novo zunajzakonsko partnerico, ki lahko o tem priča."

Ime domnevne nove partnerice Roka Snežiča je Dijana Đuđić, ista oseba, od katere je stranka SDS pri pred časom najela skoraj pol milijona visoko posojilo. Đuđićeva je predvideva za pričanje v nadaljevanju postopka.