Zimski april

Foto: Po obilnem sneženju prihaja otoplitev, ponekod namerili okoli 60 cm snega

D.K.
24. 4. 2024, 07.55
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 08.09
Deli članek:

V nekaterih krajih po državi je v zadnjih dneh zapadlo več snega kot v zimskih mesecih. Snežilo pa bo tudi danes.

Jožica Beloševič
Sneg v Koprivni na območju občine Črna na Koroškem, na nadmorski višini 1120 metrov.

Ponekod v Sloveniji so se ponoči padavine okrepile, v višjih predelih pa je tudi močno snežilo. V višje ležečih krajih je v zadnjih dveh dneh zapadlo tudi več kot 60 cm snega. Največ na Koroškem in Štajerskem. Do četrtka ga po napovedih vremenoslovcev lahko skupno zapade tudi do en meter. 

Na straneh Prometno informacijskega centra za državne ceste ob tem obveščajo, da je cesta čez prelaz Vršič zaradi zasneženega vozišča zaprta. Voznika pa tudi opominjajo, da je v primeru snega na cesti obvezna zimska oprema.

Kakšno bo vreme v drugi polovici tedna? 

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne oslabele, nastale bodo še posamezne plohe. Meja sneženja se bo postopno dvignila na okoli 1000 m nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Jutri bo sprva oblačno, manjše padavine bodo čez dan najkasneje ponehale v jugovzhodnih krajih. Oblaki se bodo trgali, popoldne bodo nastale kratkotrajne krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

V petek in soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodnih ter ponekod v osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Postajalo bo topleje.

Biovreme: V sredo in četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.