Na Hrvaškem

Je 47-letni ukrajinski delavec umrl nasilne smrti? Policija pridržala več oseb

D.K.
24. 4. 2024, 06.59
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 11.02
Deli članek:

V središču Slavonskega Broda so včeraj našli truplo moškega. Žrtev je mlad ukrajinski državljan.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj popoldne se naj bi v središču Slavonskega Broda zgodil umor, je prvi poročal SBOnline. Po neuradnih podatkih naj bi se zločin zgodil na Starčevićevi ulici, pri tem pa naj bi umrl tuj državljan. Poleg tega, da so policisti kmalu po prijavi smrti prijeli eno osebo, ki naj bi bila povezana s smrtjo nesrečnega gradbinca, so med kriminalistično preiskavo in po policijski preiskavi, ki je trajala do pozne noči, prijeli še tri osebe.

Žrtev je mlad ukrajinski državljan

Policija je najprej sporočila, da so nekaj po 15. uri v eni od hiši našli truplo moškega in da poteka kriminalistična preiskava, ki naj bi razjasnila vse okoliščine. "Glede dogodka na Starčevićevi ulici so reševalci in policija na terenu. Za zdaj nimamo potrditve, da je šlo za umor, našli so mrtvo osebo, ali je šlo za umor, moramo raziskati. Lahko le potrdimo, da gre za tujega državljana."

Iz Policijske uprave brodsko-posavska so naknadno sporočili, da so v povezavi z dogodkom pridržali eno osebo. Portal Danas.hr pa je poročal, da gre za mladega gradbenega delavca iz Ukrajine. Navajajo še, da je do konflikta prišlo v stanovanju v središču mesta, kjer so bili nastanjeni mlajši delavci (rojeni v devetdesetih letih).

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali pri policiji, so policisti preiskavo opravili v sodelovanju z okrožnim državnim tožilstvom v Slavonskem Brodu. Sinoči so pridržali še tri osebe, ki jih preiskujejo. Okrožno državno tožilstvo je danes odredilo obdukcijo, da bi ugotovili točen vzrok smrti nesrečnega 47-letnika. 

Občani pa so po dogodku povedali, da vedo, da v omenjeni hiši živijo pridni gradbinci, tujci. Ob tem so dodali, da so okoli poldneva slišali prepir, a niso razumeli, o čem točno se prepirajo. Ob tem ne izključujejo možnosti, da je do prepira dejansko prišlo po smrti 47-letnika, zaradi česar je v stanovanju nastala panika.