Pošteno

Zoki 2 opisal, kako so kavalirji našli lastnika izgubljene prestižne torbice

G.G.
27. 2. 2024, 13.26
Posodobljeno: 27. 2. 2024, 13.37
Deli članek:

V soboto se je zgodila »lepa, pozitivna zgodba«, je svojo zgodbo začel pripovedovati vodja skupine prevoza na klic v Ljubljanskem potniškem prometu Zoran Stojinović, alias Zoki 2, kot si je sam v šali rekel v intervjuju pred leti.

Bobo
Fotografija je arhivska

Okoli 18. ure je Stojinovića poklical voznika kavalirja, majhnega električnega vozila, ki po centru Ljubljane brezplačno prevaža upokojence in turiste. Našel je »prestižno torbico«, v kateri je bila večja vsota denarja, tudi dokumenti, kartice. Voznik kavalirja je prosil za pomoč in Zoki 2, ki je bil »vesel tega klica«, je takoj organiziral svoje voznike. Hitro so se zbrali, odšli na kraj, da bi izsledili lastnika torbice. Medtem so lahko med dokumenti videli ime in priimek domnevnega lastnika torbice. »Izsledili« so njegov elektronski naslov, mu pisali in čez 15 minut jih je že poklical. »Ali je to sploh možno? Hvala, ker mi vračate vero v pošteno življenje,« je njegove besede ponovil Zoki 2. Zmenili so se, kje se dobijo, in mu izročili torbico. Stojinovića je navdušilo to dejanje kolegov. Tudi sam je kot voznik kavalirja v preteklosti našel pozabljene predmete in jih vedno vrnil.

Vozniki kavalirja v Ljubljani zaslužijo več kot učitelji in vzgojiteljice

Skromnega Zokija 2 je prekinil Zoki 1, ljubljanski župan Zoran Janković, ki je »lepo zgodbo« postavil v kontekst. Razložil je, da je torbico izgubil »gospod iz Zagreba«, ki je bil v dodatnem stresu, saj si je njegov sin pri padcu zlomil ključnico. »Kavalirji so ambasadorji Ljubljane,« je zaključil Janković, ki je še posebej pohvalil voznika, ki je našel torbico, v kateri je bilo okoli 2000 evrov gotovine. Vozniki kavalirja pa zaslužijo, kot je razkril ljubljanski župan, »1500, 1600 evrov neto«.