Projekt Camperstop

Zagorska občina uredila postajališče za avtodome

A.S./STA
8. 2. 2024, 11.00
Posodobljeno: 8. 2. 2024, 11.03
Deli članek:

V Občini Zagorje ob Savi so zaključili projekt Camperstop, v okviru katerega so v Evroparku zgradili postajališče za avtodome. Sredstva so dobili na razpisu evropskega sklada za razvoj podeželja. Na postajališču je prostora za šest avtodomov, so sporočili z zagorske občine.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot so za STA povedali na občini, so lani v Zagorju ob Savi zabeležili 13.319 nočitev, kar je primerljivo z letom prej. V podatke so vključene tudi nočitve v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Prvine.

Letos občina predvideva podoben obisk kot lani, pri tem pa računa tudi na goste z avtodomi. Predvsem jih pričakujejo v času večjih prireditev v Zagorju, kot so prireditve na progi za gorsko kolesarjenje Cilenca, avgustovske prireditve ob občinskem prazniku in decembrski dogodki v občini.

Projekt Camperstop je bil vreden 101.798 evrov, od tega je evropski sklad za razvoj podeželja prispeval 50.000 evrov.

Glavni cilji projekta so bili povečanje dodane vrednosti lokalnim produktom in storitvam, vzpostavitev in izboljšanje turističnih produktov, razvoj namestitvenih enot in promocija turističnih dejavnosti, ki temeljijo na lokalnih vsebinah, izboljšanje stanja okolja, uvajanje novih aktivnosti za prilagajanje podnebnim spremembam ter večja prepoznavnost naravnih vrednot, so še pojasnili na Občini Zagorje ob Savi.