Mučenje živali

Foto: Namerno zažiganje mačk, Cici se še bori, Tomiju ni uspelo

D.K.
7. 2. 2024, 12.26
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 14.04
Deli članek:

Zavod pit za pomoč, pravice in zaščito živali ponovno poroča o mučenju živali. Tokrat jo je najprej hudo skupil mucek Tomi, zanj so bile poškodbe usodne. Za življenje pa se še vedno bori muca Cici.

Zavod Pit
Mucek Tomi je podlegel poškodbam

"Brutalno nasilje in izživljanje nad živalmi je na veliko žalost med nami prisotno vsak dan znova. Tokrat smo ga spoznali v najhujši obliki. Verjamemo vam, da so vam takšne objave grozljive, nam je še težje ker to dejansko gledamo in skrbimo za vse te živali po travmah," so zapisali ob fotografijah, ki so jih pri Zavodu pit objavili včeraj. 

"Borba za njegovo življenje bo težka in dolga," so dodali in navedli, da to ni edini primer v tem kraju, da je "večje število mačk končalo svoje življenje v istih mukah in bolečinah".Danes pa so sporočili, da mu ni bilo pomoči ter dodali, da se je podobno zgodilo s Cici. 

Drugi primer groznega zločina

"To je drugi primer v dveh dneh grozljivega zločina mučenja najbolj nedolžnih. Namerno zažiganje mačk. Cici in njena borba se začenja. Tomiju ni uspelo," so navedli. Cici je po njihovih navedbah sicer manj ogrožena, a vseeno je prizadet velik del telesa z opeklinami, so dodali.