Po sneženju ohladitev

V delih Slovenije več kot 20 centimetrov snega, drugod le za vzorec

G.G./STA
19. 1. 2024, 10.42
Posodobljeno: 19. 1. 2024, 10.55
Deli članek:

Najjveč snega bo zapadlo v osrednji Sloveniji, na Notranjskem in delih Štajerske ter Dolenjske.

Bobo
Zasnežene ceste v centru Ljubljane.

Dežne kapljice so se snežinkam najhitreje »umaknile« na Štajerskem, kjer so imeli tudi največ težav v prometu. Nato se je sneženje hitro premaknilo proti osrednji Sloveniji in tudi proti Notranjski in delu Primorske. "Tako da je največ snega po naših meritvah, vsaj po nižinskih krajih, doslej zapadlo v Slovenskih Konjicah - 17 centimetrov," je okoli 10. ure dejal meteorolog Brane Gregorčič. Podobna količina je zapadla na Trojanah, v Ljubljani in okolici pa okoli 10 centimetrov, še toliko pa ga lahko pade. "Vsaj v osrednjem delu Slovenije bo od zdaj naprej še zapadlo blizu deset centimetrov snega, medtem ko bo na severovzhodu sneženje že slabelo,« je razmere predstavil Gregorčič. Zelo malo snega je prineslo na Zgornjo Gorenjsko, na Bledu in v Bohinju le za vzorec, dva ali tri centimetre.

Primož Lavre
Jutranje razmere na območju Ljubljane.

Predvidoma bo sneženje v naslednjih urah seglo vse do Črnega Kala in tudi v zgornji del Vipavske doline ter tudi na Kras, kjer že piha dokaj močna burja. Ta bo vztrajala še do sredine noči, v delu Primorske je zato pričakovati tudi snežne zamete.

V noči na soboto se bo razjasnilo in krepko ohladilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -5, na Primorskem okoli 0 stopinj Celzija. Soboto in nedelja bosta tako sončni in hladni, z mrzlim in ponekod meglenim jutrom.