Novoletna poslanica

Golob: Želim si, da otroci odraščajo v družbi, kjer se vsak posameznik počuti sprejetega in cenjenega

D.K.
31. 12. 2023, 15.06
Posodobljeno: 31. 12. 2023, 18.51
Deli članek:

Predsednik vlade Robert Golob se je v novoletni poslanici osredotočil predvsem na najmlajše, za katere si med drugim želi, da bi živeli v varni državi.

Vlada RS
Premier Robert Golob

"Naj bo leto, ki prihaja, leto priložnosti za vsakega izmed nas. Skupaj gradimo družbo, ki naj temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju. Posebno pozornost namenimo našim najmlajšim. Slovenija je po podatkih organizacije “Save the children” do otrok najprijaznejša država na svetu. Prizadevajmo si, da tako tudi ostane," je v novoletni poslanici zapisal premier Robert Golob.

"Naša skupna odgovornost je, da vsak dan ustvarjamo varno in spodbudno okolje, v katerem lahko naši otroci razvijajo svojo ustvarjalnost in samostojnost. Želim si, da odraščajo ob spoštovanju človekovih pravic in osebnega dostojanstva, v demokratični in varni Sloveniji. V družbi, kjer se vsak posameznik počuti sprejetega in cenjenega," je dodal.

"Povezanost, spoštovanje, optimizem in medsebojna podpora - to je moč naše skupne prihodnosti, ki jo s ponosom predajmo naslednjim generacijam. Srečno v novem letu," je sklenil Golob.