Božički p

Foto: V Slovenj Gradcu pogumni Božički polepšali dan malim bolnikom in jim narisali nasmeh na obraz

D.K.
22. 12. 2023, 18.53
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 18.53
Deli članek:

Gasilci PGD Slovenj Gradec so v sodelovanju s Splošno bolnišnico Slovenj Gradec tudi letos organizirali tradicionalni spust Božičkov s heliporta bolnišnice.

SB Slovenj Gradec
Božički so se spustili s heliporta SB Slovenj Gradec

S tradicionalno akcijo so gasilci PGD Slovenj Gradec, preoblečeni v Božičke, polepšali praznike otrokom in zaposlenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, pa tudi mimoidočim. Veliko je namreč otrok in otrok po srcu, ki so praznike primorani preživeti v bolnišničnih posteljah. Zato so jim gasilci z današnjim dogodkom želeli pričarati vsaj en del božičnega vzdušja in jim narisati nasmehe na obraz. Kar jim je tudi uspelo.

Najmlajše, ki te dni preživljajo na Oddelku za pediatrijo Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, so tudi letos razveselili Božički, ki so se spustili s strehe heliporta. Člani PGD Slovenj Gradec že tretje leto zapored razveseljujejo otroke v regijski bolnišnici. Iskrice v očeh pa ta dan gorijo tudi pri otrocih iz vrtca Slovenj Gradec in Prve Osnovne šole, ki se prav tako udeležijo dogodka in z velikim veseljem pričakujejo spust dobrih mož.