Nadaljevanje drame

Foto in video: Močan naliv na Obali, pod vodo Portorož, Piran in Strunjan

S.R.
30. 8. 2023, 20.08
Posodobljeno: 30. 8. 2023, 21.29
Deli članek:

Sreda je bila z vidika vremena sicer precej bolj mirna kot sta bila zadnja dva dneva, a kljub temu ni šlo brez težav. Na Obali so v popoldanskih urah zabeležili močno deževje, zaradi česar je poplavili številne ceste in podvoze.

Facebook/Neurje.si/Igor Škof
Razmere v Stunjanu.

Močnejše padavine so se denimo praktično celoten dan pojavljale na območju Dolenjske, v popoldanskih urah pa so izdatno pošiljko padavin dočakali tudi na Obali in pravzaprav nad celotno Primorsko, nad katero se je razvilo več nevihtnih celic. Kot poročajo na portalu Neurje.si, so bile zaradi močnega naliva poplavljene portoroške ceste. Ceste in podhodi so poplavljeni tudi v Piranu. Po poročanju portala N1 je poplavilo tudi vrtec v Luciji. Hkrati se je po poročanju prometno-informacijskega centra na glavni cesti Izola - Sečovlje sprožil zemeljski plaz. V Luciji zato velja polovična zapora ceste. Sodeč po fotografijah, objavljenih na Facebook strani Neurje.si, je poplavilo tudi Krajinski park Strunjan.

»Nad toplim morjem severnega Jadrana se je razvil majhen, a izrazit ciklon. Središče se je popoldne pomaknilo nad Tržaški zaliv in severno Istro. Ob naši obali močni nalivi in konkreten veter. Na Letališču Portorož je v dveh urah padlo 66 mm dežja!« je na družabnem omrežju X zapisal vremenoslovec Blaž Šter, ki je dodal, da so pred tem močne nalive zabeležili zlasti na vzhodni obali Istre. V Labinu je po njegovih navedbah padlo preko 150 milimetrov padavin.

Težave v hrvaški Istri

Obilne padavine so danes težave povzročale tudi na območju hrvaške Istre. Na območju Rabca, Labina in Raše so poplavljene nekatere ulice, ceste in kleti, kot tudi plaža in vhod v hotele Maslinica. Po podatkih portala Istramet je v zadnjih 24 urah na območju Labina padlo 145 litrov dežja na kvadratni kilometer, poroča STA. Po besedah poveljnika gasilske enote Labin Saše Stepančića so gasilci prejeli več kot 40 klicev za pomoč pri črpanju vode iz poplavljenih kleti. Na pomoč so jim priskočili tudi gasilci iz Pulja in Pazina.

Poplavljene so nekatere ulice, kleti in ceste, nogometno igrišče, plaža in vhod v hotele Maslinica v Rabcu. Velika količina vode se je izlila na cesto pri mostu proti Rabcu in pri tamkajšnjem slapu v smeri proti Raši.