Pozitivno

Družina Primc po tornadu: "Če rabite zatočišče, pridite k nam"

P.K.
3. 8. 2023, 17.15
Deli članek:

Prebivalce Kosez na ilirskobistriškem je tornado huje prizadel. A obliž na stisko, ki jo doživljajo, so poteze kot je ta, ki jo je storila lokalna družina.

Klemen Bergoč/Arso vreme
Žalosten pogled na razdejanje.

Domačine, nič kaj manj pa širšo javnost, je navdušila poteza družine iz Ilirske Bistrice, ki se bavi s turizmom. Gre za družino Primc, ki lasti gostilno s prenočišči. Po torkovem tornadu so se oglasili na Facebooku in svojim sokrajanom sporočili: "Spoštovani! Če kdo potrebuje začasno streho nad glavo, so naša vrata odprta. Vse dobro, Hiša Primc," se je glasilo njihovo empatično povabilo, ki je naletelo na kup odobravanja. Obenem so povedali, da bi jo v naravni nesreči kmalu skupili tudi sami, saj je tornado za las zgrešil njihovo gostilno.

Med torkovim neurjem in tornadom v Ilirski Bistrici je bilo sicer poškodovanih 15 objektov - v vseh primerih so jo skupila ostrešja. Od tega je bilo huje poškodovanih pet objektov, od katerih sta dva v celoti ostala brez ostrešja. Ponesrečenih na srečo ni bilo.

Lokalna civilna zaščita je dejala, da trenutno kaže, da nikogar ne bo treba trajno ali za dalj časa preseliti iz poškodovanih objektov, vsi pa upajo, da bodo prizadete stavbe uspeli zaščititi do četrtka zvečer oziroma petka, ko je napovedano novo deževje.