Reševanje

Otrok na Krnskih jezerih nenadno obolel, helikopter k njemu s težavo

P.K.
3. 8. 2023, 15.30
Posodobljeno: 3. 8. 2023, 15.59
Deli članek:

Policijska uprava (PU) Nova Gorica je sporočila, da so danes gorski reševalci izpeljali zahtevno intervencijo. V precej slabih vremenskih razmerah so namreč reševali mlajšega planinca. Dogajalo se je na območju Krnskih jezer, na nadmorski višini okoli 1.400 metrov.

PU Nova Gorica
Helikopter dviguje obolelega otroka.

Po navedbah policije je pomoč rabil otrok, ki je bil na Krnskih jezerih z enim od staršev. Tožil je za bolečinami, kar je terjalo, da se mu čimprej nudi zdravstveno oskrbo. Sicer ni jasno posledica česa so bile bolečine, je pa do njih očitno prišlo nenadno, saj Uprava za zaščito in reševanje v zvezi z dogodkom sporoča: "da je pri koči na Krnskih jezerih nekdo nenadno obolel. Gorski reševalci GRS Bovec so osebo na kraju oskrbeli in prenesli do helikopterja ter jo prepeljali v UKC Ljubljana."

PU Nova Gorica
Dež in nizka oblačnost sta bili zahtevni okoliščini za reševanje.

K otroku in njegovemu staršu so prišli gorski reševalci, ki so pripravili teren za prihod helikopterja, nakar so oba z jeklenico dvignili vanj. Opravljen je bil še prevoz v zdravstveno ustanovo,so sporočili novogoriški policisti.

PU Nova Gorica
Policisti, previdni pri vsaki potezi.

Težavna intervencija

»Na območju reševanja je bila danes nizka oblačnost, pihal je veter in padal dež, kar so vse okoliščine, ki zvišujejo stopnjo tveganja za pohodnike in težavnost reševanj. Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke helikopterja reševanje uspešno zaključeno,« so policisti podali še nekaj več podrobnosti in dodali, da bodo te dni vremenske razmere v gorah slabe, zato pozivajo k previdnosti in odgovornosti.