Bodite previdni

Pozor, v nedeljo bodo spet močnejše nevihte

P.K.
29. 7. 2023, 10.01
Posodobljeno: 29. 7. 2023, 23.04
Deli članek:

Bolj stabilnega vremenskega dogajanja, vsaj takega, ki bi res spominjal na poletje v pravem pomenu besede, še ni na vidiku. Agencija RS za okolje (Arso) namreč tudi za naslednje dni spet napoveduje burnejše vreme.

Facebook/Neurje.si
Arso je opozoril, da lahko v nedeljo doživimo močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo.

Na vreme pri nas bo po navedbah Arsa vplivala višinska dolina s hladnim zrakom. "Ob njeni prisotnosti bo ozračje močno nestabilno. V noči na nedeljo se bodo padavine v krajih severno in zahodno od nas krepile in se postopno razširile tudi nad severozahodno Slovenijo. V nedeljo zjutraj ali dopoldne bodo nevihte od severozahoda zajele večji del države. Pričakujemo tudi močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo. Dopoldne lahko ob nevihtah ob morju zapiha tudi močan veter severnih smeri (tramontana)," so glasi njihovo svarilo.

Kaj sledi?

V nedeljo popoldne bodo padavine postopno slabele in se umikale iznad naših krajev. Kljub temu bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte. Tudi v prihodnjem tednu se vreme ne bo ustalilo. V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, ostale dni pa tudi drugod.