Brezskrben dopust

Če ste na Hrvaškem in v stiski, vam lahko pomagajo Matija, Dominik in Marjan

P.K.
19. 7. 2023, 08.32
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 11.42
Deli članek:

Med glavno turistično sezono bodo na Hrvaškem tudi letos službovali trije slovenski policisti. To so Matija, Dominik in Marjan.

Policija.si
Z leve: Matija Breznik, Dominik Osrečki in Marjan Premzl.

S svojim delo so že začeli, in sicer v ponedeljek. Smoter njihove prisotnosti na Hrvaškem je, da bodo tamkajšnjim kolegom en mesec pomagali pri postopkih s Slovenci, ki se jih ta hip v tej državi tre, saj je poletna turistična sezona na vrhuncu.

Slovenske policiste boste lahko srečali v Pulju ter na otokih Krk in Pag. V Pulju bo Matija Breznik, Dominik Osrečki bo lociran na Krku, Marjan Premzl pa v Novalji na Pagu. Če bi jih potrebovali, se Slovenci nanje lahko obrnete preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali pa preko posameznih policijskih postaj, kjer delujejo; torej policijskih postaj Pula, Krk in Novalja.

Prednosti slovenski policistov na Hrvaškem med poletno turistično sezono so predvsem, da so morebitni policijski postopki s slovenskimi državljani krajši in manj stresni. Zaradi poznavanja jezika je tudi komunikacija veliko lažja, kar poenostavlja policijske postopke. Med turisti je glede tega zaznati zadovoljstvo, saj se zaradi prisotnosti domačega policista počutijo varneje.