Upanje je neznatno

FOTO: Dojenčka Conrada in sestrico Matildo hudournik iztrgal iz maminih rok

R.T.
19. 7. 2023, 07.42
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 12.17
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Pennsylvania poteka obsežna iskalna akcija za dvema otrokoma, ki so ju konec tedna odnesle poplave. V hudem neurju je že umrla njuna mama. Obeti so slabi.

Profimedia
Posledice sobotnega neurja v Pensilvaniji.

Jugovzhod Pennsylvanie je v soboto zvečer zajelo silovito neurje, ki mi je sledila povodenj. Največjo nevarnost so predstavljale hudourniške poplave, ki so udarile hitro in nenapovedano. Eden tovrstnih dogodkov je poskrbel za tragedijo v družini Sheils v kraju Upper Makefield. Tam še vedno iščejo otroka, devet mesecev starega Conrada in dve leti staro Matildo. Oba otroka je iztrgalo iz rok njune mame Katie, ki neurja ni preživela. Njeno truplo so našli že v noči na nedeljo.

Profimedia
Posledice sobotnega neurja v Pensilvaniji.

Reševalci, gasilci in policisti vse od takrat prečesavajo približno 1,5 kilometra dolgo območje ob tamkajšnjem potoku, ki je prestopil bregove. Kot je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil načelnik lokalnih gasilcev Tim Brewer, se bodo, če do konca dneva otrok ne najdejo, osredotočili na »podvodne operacije,« na teren bodo torej poslali potapljače, kar pomeni, da za otroka ni več upanja. Brewer je še dodal, da bodo obrežje še vedno prečesavali s psi, a da bodo število ekip zmanjšali.

Profimedia
Posledice sobotnega neurja v Pensilvaniji.

Družina Sheils sicer prihaja iz Južne Karoline, v Pennsylvanio pa so se odpravili na obisk k prijateljem. V trenutku, ko so jih presenetile hudourniške poplave, so bili na poti na piknik, poročajo ameriški mediji. Po navedbah Brewerja sta oče Jim Sheils in tretji, štiri leta star otrok, po čudežu preživela, medtem ko je mamo Katie, Conrada in Matildo ter tudi njuno babico odnesla povodenj. Babica je dogodek preživela in je pristala v bolnišnici. Neurje, ki je konec tedna opustošilo tamkajšnje okrožje Bucks, je doslej terjalo pet življenj, a bodo morali tej številki kot kaže prišteti še Conrada in Matildo. Poleg Katie so umrli še 78-letni Enzo Depiero, 74-letna Linda Depiero, 53-letna Susan Barnhart in 64-letna Yuko Love. Vsi so utonili.