Odvzete, a zdaj na varnem

FOTO: Pet psičk njihovi lastniki hudo zanemarjali

P.K.
5. 5. 2023, 20.30
Deli članek:

Iz Zavetišča Ljubljana so sporočili, da še nikoli v zgodovini svojega delovanja niso imeli toliko naraščaja naenkrat kot letos. V svoje varno zatočišče so namreč po odvzemu sprejeli pet psičk, ki so skupaj skotile triindvajset mladičkov!

Zavetišče Ljubljana
Malia s svojimi tremi mladički.

"Leto 2023 se bo v zgodovino Zavetišča Ljubljana verjetno zapisalo kot najbolj plodno leto doslej. V naši 21-letni zgodovini se namreč še ni zgodilo, da bi imeli toliko pasjih mamic in pasjih mladičkov naenkrat," so sporočili pred dnevi.

Najprej jih je konec marca s kar enajstimi mladički (šest samičk in pet samčkov) razveselila psička Pepper Pots in to le nekaj ur po sprejemu v zavetišče. "Ljubkovalno ji rečemo kar 'Grozdek 11' in pod tem imenom jih poznajo tudi sledilci Zavetišča Ljubljana," so zapisali na Facebooku.

Zgodba psičke Pepper je žalostna. Iz romskega naselja, kjer je bivala v neprimernih pogojih, jo je odvzela veterinarska inšpekcija. Med drugim so jo imeli zaprto v majhnem pesjaku, polnem iztrebkov, v katerem ni imela ne hrane ne vode. Bila je zelo shujšana.

Zavetišče Ljubljana
Tori in štirje "črnuhci".

Pet evrov za kosmatinčke

Sledila ji je psička Malia, ki so jo prav tako odvzeli iz romskega naselja zaradi neprimernih bivalnih pogojev. Malia ima tri mladičke. Sledile so še psička Šara s petimi mladički in čez nekaj dni Tori, ki je prav tako skotila pet mladičkov. Veseli bodo, če jim boste pomagali pri njihovi oskrbi z SMS donacijo. Za prispevek v višini pet evrov na številko 1919 pošljite SMS z vsebino ZAVETISCELJ5.