Odziv občine

Beograd ne bo sprejel denarne pomoči Luke Dončića

P.K., J.P., STA
5. 5. 2023, 18.30
Posodobljeno: 5. 5. 2023, 19.01
Deli članek:

Kot smo poročali, je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić prek družbenih omrežij sporočil, da ga je smrtonosen strelski napad na beograjski osnovni šoli, ki ga je izvedel 13-letni učenec, močno pretresel. Zato se je odločil, da bo kril stroške pogreba žrtev in plačal tudi za psihološko svetovanje družinam žrtev, sošolcem in prizadetemu osebju.

Profimedia
Dončić je z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec.

"Zaradi tragedije in izgubljenih otroških nedolžnih življenj imam strto srce! Moje misli so z družinami žrtev in s celotno skupnostjo, ki jo je prizadela ta tragedija. Moja fundacija ob tem težkem dogodku podpira vse družine, učence in učitelje OŠ Vladislava Ribnikarja," je Dončić zapisal prek Twitterja.

A želja se mu očitno ne bo izpolnila, saj se je zdaj oglasila lokalna oblast – beograjska občina in naznanila, da bo ta strošek prevzela ona. "Beograd se zahvaljuje družini Luke Dončića za izraženo sožalje in namero, da pomaga kriti stroške pogreba, a to bomo storili mi. Da lahko računajo na finančno pomoč, smo svojcem žrtev obljubili že v prvih pogovorih, ki smo jih imeli z njimi," so sporočili.