Eno leto vlade

VIDEO: Golob v nagovoru poudaril, da je odpor velik in da vlada kljub »oviram dela na polno«

S.R.
24. 4. 2023, 21.10
Posodobljeno: 24. 4. 2023, 21.22
Deli članek:

V luči obletnice državnozborskih volitev oziroma »zgodovinskega 24. aprila 2022,« kot so ga označili v Gibanju Svoboda, je danes državljane nagovoril premier Robert Golob.

Marko Vavpotič / M24
Robert Golob

Če vladna koalicija, ki si je mandat zastavila velikopotezno, zatrjuje, da je po številnih političnih preizkušnjah še vedno trdna in enotna, pa je iz opozicijskih SDS in NSi slišati predvsem kritike o neučinkovitosti in ocene, da bodo od napovedanih reform ostale zgolj časovnice. Kot so danes zapisali na spletišču Gibanja Svoboda, rekorden rezultat na volitvah, ki jim je prinesel kar 41 poslanskih mest, pomeni »veliko odgovornost - zaupanje volivk in volivcev je treba upravičiti in treba je delati za boljše življenje vseh naših prebivalk in prebivalcev. To počnemo in to bo naše vodilo pri vseh ukrepih v prihodnje.«

»Naša ekipa kljub vsem oviram dela na polno,« pa je danes natančno leto po prelomnih volitvah sporočil Golob, ki je poudaril, da je »odpor vseh tistih, ki jim sedanje stanje ustreza, saj imajo od njega koristi, velik, in da tudi zato resnica marsikdaj ne pride do ljudi. Prav tako je jasno, da tisti, ki veliko dela, tudi kdaj zgreši. Tudi mi nismo popolni in nikoli nismo trdili, da smo.« Golob je obenem izrazil prepričanje, da »niso besede tiste, ki štejejo, ampak dejanja, teh pa je bilo v zadnjem letu ogromno«.

V Gibanju Svoboda so zapisali še, da so rezultati njihovega dela vidni, saj da je Slovenija spet država, kjer »štejejo vrednote odprte družbe, demokracija po dveh letih zatona okreva, to nam sporočajo tudi inštitucije iz tujine, naša komunikacija je strpna in spoštljiva, stavimo na sodelovanje ter povezovanje in ne na delitve, želimo si živeti v državi in družbi, kjer za sovražni govor ni prostora.« Golob je ob tem izpostavil, da so bili sprejeti številni ukrepi, ki so »ublažili posledice energetske in prehranske krize, investiramo kot še nikoli, zvišali smo plače, začeli z gradnjo stanovanj in tudi za planet nam ni vseeno«. »Želimo pa živeti tudi v Sloveniji, ki bo solidarna do najšibkejših in kjer bo vsak, ki potrebuje pomoč, do nje tudi prišel. Ker je tako tudi prav,« je še izpostavil.

»Danes mineva eno leto od prelomnih volitev, na katerih se je Slovenija odločila, da bo pot v prihodnost tlakovala na demokratičnih temeljih, spoštovala vladavino prava, človekove pravice in svobodo v vsej svoji razsežnosti, omejeno le s svobodo drugega,« pa je ob obletnici volitev poudarila podpredsednica Gibanja Svoboda in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.