Se bo našel tudi Čarli?

Zgodba s srečnim koncem: ukradeni Pepe je doma!

M. T. V.
14. 4. 2023, 09.04
Posodobljeno: 14. 4. 2023, 09.11
Deli članek:

V torek je bil v Prelogu pri Domžalah ukraden devetletni kužek pasme pomeranec. S hitro akcijo občanov in policistov je bil najden in vrnjen presrečnim lastnikom.

Facebook
Po hitri iskalni akciji je ukradeni Pepe znova doma.

V torek popoldne je bil z ograjenega dvorišča v Prelogu pri Domžalah ukraden pes Pepe pasme pomeranec, star devet let. Ubogega kužka so odpeljali neznanci z belim kombijem, ki so brskali po kosovnih odpadkih, ki so se tisti čas zbirali po ulici. Očitno so poleg nekaj kosov odpadkov v kombi naložili še Pepeta in ga ukradli. »Pepe nujno potrebuje zdravila zaradi težav z dihanjem, težko hodi in tudi njegova koža in dlaka nista v dobrem stanju,« je preko družbenih omrežij sporočila obupana lastnica kužka in zaprosila vse za pomoč. Očitno se je pri iskanju ukradenega kosmatinca angažiralo ogromno ljudi, med njimi tudi domžalski in grosupeljski policisti, ki so kužka tudi našli, menda v romskem naselju, in ga z največjim veseljem vrnili v naročje lastnice.

Še vedno pa se išče še en pomeranec: Čarli je bil januarja ukraden v Ribnici, menda so podobnega pred časom videli v Grosupljem, ko so ga sprehajali romski otroci, zato je njegova zgodba verjetno podobna Pepijevi. »Bodite pozorni prosim in pomagajmo, da se tudi Čarli vrne domov. Čarli je del družine, ki ga zelo pogreša, nekdo pa si je sam nezakonito vzel del te družine,« pišejo uporabniki na družbenih omrežjih, njegova lastnica pa zanj ponuja nagrado v višini pet tisoč evrov.