Podkupljeni sodniki?

Luka Dončić že na prvi tekmi po poškodbi dviguje prah s svojim namigovanjem

M. T. V./STA
23. 3. 2023, 08.37
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 08.47
Deli članek:

Naš košarkarski zvezdnik se je razjezil, ker sodniki niso prisodili osebne napake, zato jim je namenil zelo zgovorno gesto.

Profimedia
Luka Dončić

Luka Dončić se je po poškodbi stegenske mišice, zaradi česar je izpustil pet tekem, znova vrnil na parket. Dallas je sinoči zaigral proti Golden State Warriors, Luka pa se je pokazal v najboljši luči, saj je bil najboljši podajalec in strelec – zadel je za trideset točk, a to ni bilo dovolj, saj je njegova ekipa na koncu izgubila za dve točki (rezultat je bil 125:127).

A tik pred koncem tekme so mu popustili živci. Malo manj kot dve sekundi pred koncem je želel zadeti med kontaktom z Draymondom Greenom, da bi tako dobil še prosti met, s katerim bi lahko prišel do izenačenja. A njegov načrt se je izjalovil, ostal je tako brez koša kot brez prostega meta, saj sodniki niso zabeležili osebne napake. Dončića je to tako razjezilo, da se je obrnil proti zapisnikarjem in jim z roko nakazal gesto 'štetje denarja' – s tem je namignil, da so sodniki podkupljeni in zato niso dosodili favla. Bi za to lahko naš košarkaški as dobil kazen?

To sicer prvič, da je nakazal kaj takšnega, tisti, ki spremljajo NBA ligo, so opazili, da je to njegov pogost namig, kadar sodniki njegovemu nasprotniku ne prisodijo osebne napake zaradi kontakta.

Včerajšnji tesen poraz je za Dallas še posebej boleč, saj gre za neposredna tekmeca v boju za končnico. Golden State je z zmago na šestem mestu zahoda, ki neposredno vodi v končnico, Dallas je na devetem mestu, ki prinaša igranje v dodatnih kvalifikacijah play-inu. Košarkarji z Teksasa nujno potrebujejo zmage, saj ima enak izkupiček 10. Los Angeles Lakers, ob tekmi manj za zmago zaostajata Utah in New Orleans, ki sta že na mestih, ki pomenijo konec sezone. Do konca rednega dela Dallas čaka še devet tekem. Še kako pomembna bo zdaj že petkova tekma proti Charlotte Hornets.

"Ostati moramo pozitivni, držati skupaj in razumeti, da bo šlo morda na bolje. Veliko tekem z tesno končnico smo že odigrali, vendar nismo bili uspešni. Ko so gostje pobegnili za tri točke, smo želeli hitro doseči koš, da bi nato prosti meti odločali o zmagovalcu. A se nam načrt ni izšel," je po tekmi povedal domači trener Jason Kidd.