Praksa Janeza Janše

Se minister Mesec izogiba sojenju, ga bo moral poiskati detektiv?!

J.V./STA
16. 2. 2023, 20.35
Posodobljeno: 17. 2. 2023, 10.12
Deli članek:

Na okrožnem sodišču v Ljubljani bi morali danes izvesti predobravnavni narok v tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča proti ministru za delo Luki Mescu zaradi žaljive obdolžitve, a se je zapletlo. Mesec se bo o krivdi lahko ponovno izjasnil 9. marca.

STA
Luka Mesec zatrjuje, da bo sodno pošto prevzel.

Snežič je za POP TV nanizal razloge za zasebni kazenski pregon Mesca. Kot je dejal, je zgolj podjetnik, da ni član SDS in da osebno prijateljstvo z Janezom Janšo še ne pomeni, da je javna oseba. Ministru žaljivo obdolžitev očita zaradi besed, izrečenih na enem od televizijskih soočenj.

Snežič je tudi napovedal, da bo z dokumentacijo dokazal, da ne v Sloveniji ne v BiH ne velja več za obsojenega. Kot je še dejal za POP TV, je za to kaznivo dejanje predpisana zaporna kazen, ampak "bom predvsem zahteval pogojno kazen za njega, prenehanje funkcije ministra in pa prepoved udejstvovanja v politiki vsaj leto dni"

Sodnik je dal odvetniku koordinatorja Levice osem dni, da pošto vroči klientu, sicer ga bo iskal detektiv. Mesec, ki je bil dopoldne zadržan, saj je istočasno potekala seja vlade, pa je za POP TV zagotovil, da bo pošto prevzel in se ne izmika sojenju.