Totalna indoktrinacija

Ob obletnici invazije bodo ruski otroci pletli nogavice za vojake na fronti

J.V.
16. 2. 2023, 21.25
Deli članek:

Rusija bo ob prvi obletnici "posebne vojaške operacije" organizirala številne "domoljubne" dogodke po vsej državi za otroke in mladino, da bi jih vzpodbudili, naj "materialno in moralno" podpirajo napore ruske vojske v Ukrajini.

Profimedia
Za rusko mladino in otroke bodo ob prazniku organizirane številne delavnice.

V javnost je pricurljal dokument zveznega ministrstva za mladinske zadeve (Rosmolodezh) o tem, kako naj mladi obeležijo prihajajoči Dan branilca domovine 23. februarja, en dan pred prvo obletnico konflitka v Ukrajini. Praznik sicer obeležuje prvi množični vpoklic v Rdečo armado med rusko državljansko vojno leta 1918, prvič pa so ga praznovali leta 1919. 

Kakor koli. V posameznih ruskih regijah naj mladi snemajo videospote s slavospevi lokalnim vojnim herojem, organizirane bodo pletilske delavnice za izdelavo nogavic in rokavic za vojake na fronti, pa učne ure, na katerih bodo predavali novodobni junaki posebne vojaške operacije, med drugim razkriva dokument. Za družabna omrežja sta že določena haštaga #МЫВМЕСТЕ ("skupaj smo") in #НашимГероям ("naši junaki").

Direktiva ministrstva pa eksplicitno nagovarja tudi "lepšo polovico človeštva" oziroma ženske, naj se z video voščili zahvalijo braniteljem domovine za njihov boj v Ukrajini. Ob prazniku bodo organizirani tudi koncerti in dobrodelni dogodki za ranjene vojake in vojne veterane, izvedena bo vsesplošna akcija pisanja "pisem zmage" ...