Pripravljeni na menjavo službe

Skoraj tretjina zaposlenih si želi več dela od doma

R.T.
15. 2. 2023, 19.07
Posodobljeno: 15. 2. 2023, 19.27
Deli članek:

Zaposleni, ki si želijo več dela od doma, so za to pripravljeni tudi zamenjati službo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Glede na danes objavljeno študijo Evropske centralne banke (ECB) si v evrskem območju skoraj tretjina zaposlenih želi več dela od doma, kot ga dovoljujejo njihovi delodajalci. Kot so navedli pri ECB, se številni delodajalci s sindikati še vedno pogajajo o najbolj ustrezni politiki na področju dela od doma. Po njihovih pojasnilih nič drugače ni niti na ECB, saj si tudi mnogi med njihovimi zaposlenimi želijo več dela od doma.

»Delavci so prej pripravljeni na menjavo službe, če njihove želje o obsegu dela od doma presegajo tiste, ki jih ima v njihovih očeh delodajalec,« po poročanju tiskovne agencije Reuters kaže študija ECB. Takih delavcev naj bi bilo kar 30 odstotkov.

V skladu s študijo si sicer približno dve tretjini zaposlenih v evrskem območju želita, da bi od doma delali najmanj en dan na teden. Največji dejavnik, ki vpliva na privlačnost dela od doma, naj bi bil čas, ki ga posameznik porabi za prevoz na delo. »Delavci, ki za prihod na delo in povratek domov za vsako od smeri porabijo več kot eno uro, si želijo, da bi na mesec deset dni delali od doma, kar je štiri dni več od tistih delavcev, ki jim pot v službo oziroma domov odškrne manj kot 15 minut,« so še navedli pri ECB.