Kako dolgo?

Vstopili smo v hladen, a ne pretirano mrzel ponedeljek

G.G.
12. 12. 2022, 08.20
Posodobljeno: 12. 12. 2022, 08.23
Deli članek:

Najnižje temperature so zabeležili v Celju in Slovenj Gradcu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Je pač december in decembra so bile vsaj v preteklosti jutranje in tudi dnevne temperature pod ničlo nekaj povsem normalnega. Res pa je, da v zadnjih letih redko beležimo oster mraz, ko tudi v nižinah temperatura pade 10 stopinj pod ledišče.

Merilne postaje Agencije RS za okolje (Arso) so ob 7. uri najnižjo temperaturo zabeležile v Celju in Slovenje Gradcu, kjer je bilo -6,7 stopinje Celzija. V višje ležečih alpskih dolinah je bilo še nekaj stopinj manj, v Ratečah, ki ležijo 864 metrov nad morjem, -13,7 stopinje Celzija. V Ljubljani je ob -2 stopinjah komaj zazeblo v prste, kdor je brez rokavic strgal led z vetrobranskega stekla avtomobila.

Kako pa bo v naslednjih dneh? Tudi jutri bo jutro mrzlo, s temperaturami od -9 do -4, v alpskih dolinah do -15, ob morju okoli -2. Čez dan bo šlo nad ničlo le na Primorskem.

V sredo se bodo zbrali oblaki, natrosili bi lahko nekaj malega padavin, a kaj ko se bo nekoliko otoplilo in bo zlasti na jugu države po nižinah verjetno deževalo. Podobno kaže za v četrtek, v petek pa bo oblačno in za december spet precej toplo.