Po smrti sina

Trojni morilec je bil v obseden z bojem proti upravniku

R.T.
12. 12. 2022, 09.32
Posodobljeno: 12. 12. 2022, 11.01
Deli članek:

Kdo je 57-letni Claudio Campiti, ki je včeraj v Rimu ubil tri sosede?

Facebook
Claudio Campiti

V dopoldanskih urah je s pištolo v roki vstopil v kavarno, kjer so bili na zboru stanovalcev zbrani njegovi sosedi in začel streljati. Ubil je tri ljudi, nato so ga obvladali, policisti pa odpeljali.

Claudio Campiti je nekdanji podjetnik, njegova žena pa kulturna atašejka na različnih italijanskih veleposlaništvih. Dovolj sta bila premožna, da sta si ob stanovanju v Rimu kupila še starejšo počitniško vilo potrebno osvežitve ob jezeru Turano na obrobju Rima. Leta 2012 je v na videz idilično družinsko življenje Campitijevih zarezala tragedija. V sankaški nesreči je umrl Claudijev 14-letni sin Romano.

Claudio Campiti je žalovanje ob izgubi nadomestil s pravno bitko zoper domnevno odgovorne za sinovo nezgodo, ustanovil je tudi fundacijo, organiziral shode in se pojavljal v medijih, kjer je obtoževal lokalne oblasti, poroča Corriere della Sera.

Postopno se je začel bosti še z upravniki njegovega rimskega stanovanja. Iz principa je prenehal plačevati prispevke, nabralo se je za okoli 10.000 evrov dolga, zaradi malenkosti se je začel prepirati s sosedi, v zadnjih letih pa je kot po tekočem traku začel vlagati pritožbe in tožbe. Vstopil je v vojno s konzorcijem Valle Verde, ki je upravljal s stanovanjsko sosesko, kjer je živel. Postal je razdražljiv. V glavi si je slikal nove sovražnike. Kričal je na otroke, ki so se igrali na dvorišču, zmerjal sosede, na družabnih omrežjih pa upravitelja primerjal z mafijo, ki uporablja nacistične metode.

V nedeljo bi se morali stanovalci pogovoriti o izgradnji bazena in teniškega igrišča. Zato so se zbrali v kavarni na ulici Monte Giberto. Campiti je ostro nasprotoval novim stroškom. »Obsedene misli« pa so ga pripeljale v stanje, da je ukradel pištolo in naboje ter zakoral grozodejstvi naproti.