Pozor

Spet vabili otroka v avto. Tokrat na Goriškem

P.K.
10. 12. 2022, 19.10
Posodobljeno: 10. 12. 2022, 20.52
Deli članek:

Mamica otroka, ki obiskuje Osnovno šolo Miren na Goriškem, nam je sporočila, da se je tudi pri njih zgodil incident, ki jih je zadnje čase v Sloveniji več.

Dreamstime
Če se kaj takega zgodi, nemudoma pokličite policijo.

"Nek tujec je deklico, ko je po pouku odhajala domov, nagovoril v polomljeni slovenščini. Ponujal ji je prevoz domov," je sporočila. Obvestilo o dogodku in poziv k previdnosti je po njenih informacijah staršem poslala tudi omenjena šola.

Gre že za šesti tak dogodek v zadnjih dveh mesecih. Nazadnje se je zgodilo v ljubljanski četrtni skupnosti Polje, kjer se je na območju Kašlja pojavljal avtomobil znamke renault kangoo rumene barve, ki je pred začetkom pouka in po njegovem koncu, počasi vozil po okoliških cestah in spremljal otroke. Ravnatelj je prosil za previdnost.

Še pred tem je policija javila, da sta pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Otrok se na vabilo ni odzval, odšel je mimo in o tem obvestil starše, ti pa so poklicali policijo.

Obala, Štajerska, Ljubljana

Konec oktobra je pred osnovno šolo v Sečovljah fantka iz petega razreda, ki je po pouku pešačil domov, v svoj avto vabil nek moški, star 50 let. Imel je svetlejše, kratko pristrižene lase, vozil pa naj bi črn avtomobil znamke kia.

V novembru je o podoben poročala tudi mama najstniškega dekleta. Njeno 16-letno hčer naj bi dva moška v belem avtu ljubljanskih registrskih označb, pred Lesarsko šolo Maribor v Mariboru, kjer se je ob 14. uri dobila s prijatelji, na vsak način s pretvezo skušala zvabiti v avto. 

Zgodilo se je tudi na Osnovni šoli Vrhovci, kjer je učence, ko so bili skupaj z učitelji na igrišču v naselju Novo Brdo, nek moški snemal z mobilnim telefonom.