Sodišče

Ljubljana: Zaradi domnevne bombe na sodišču odpadel tudi Snežič

P.K./STA
22. 11. 2022, 10.10
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 12.38
Deli članek:

V sodni palači v Ljubljani so danes zjutraj prejeli anonimni klic, da je v prostorih sodišča podtaknjena bomba. Zaradi tega odpadlo več obravnav, tudi začetek sojenja proti portalu necenzurirano.si, ki ga toži Rok Snežič.

Bobo
Rok Snežič toži necenzurirano.si

Policisti so zavarovali in izpraznili prostore ter opravili pregled stavbe. Sodišče je bilo zaradi izrednega dogodka zaprto do okoli 10.30, zdaj pa ponovno posluje, piše na spletni strani okrožnega sodišča.

Policisti so zavarovali in izpraznili prostore, opravili pregled stavbe ter ugotovili, da gre za lažno objavo. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja zoper javni red in mir. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Med drugim je zaradi tega dogodka odpadel tudi začetek sojenja v prvih 15 tožbah, ki jih je Rok Snežič vložil proti novinarjem necenzurirano.si. S serijo zasebnih tožb omenjenemu medijskemu portalu Snežič očita kazniva dejanja razžalitve in žaljive obdolžitve. Več o tem si lahko preberete v tem članku.

Bobo
Sodna palača v Ljubljani spet obratuje normalno.