Pozor na Notranjskem, Kočevskem in Gorenjskem

Za zdaj oblačno, a padavine prihajajo, tudi orkanska burja

P.K./STA
22. 11. 2022, 09.23
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 12.06
Deli članek:

Danes bo oblačno, padavine bodo dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin, sporoča Agencija RS za okolje (ARSO).

Bobo
Strpno na cestah!

Na Primorskem pa bo zapihala tudi močna burja, drugod severovzhodnik. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 8 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Močno bo od danes dopoldne do poznega večera snežilo predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske. Temu primerno bodo precej poslabšane tudi vozne razmere. Predvsem v teh krajih lahko zapade okoli 20 centimetrov snega.

Neurje.si je na spletu delil animacijo, kako bo danes s snežnimi padavinami:

Neurje.si za danes popoldne napoveduje celo orkansko burjo, ki bi lahko na Vipavskem dosegla hitrost okoli 150 kilometrov na uro! "Prav zaradi močne burje lahko najbolj burno dogajanje na cestah pričakujemo na prehodu med Notranjsko in Primorsko, kjer bo veter gradil snežne zamete ter tako zelo vplival na promet. Nad okoli 400 metrov nadmorske višine lahko do noči na sredo pade od 10 – 20 cm snega, na območju Julijskih Alp pa bo padlo med 40 in 60 cm snega," so povedali.

Jutri bo minus

Ponoči bodo padavine oslabele in na zahodu do jutra že ponehale. Ponehala bo tudi burja na Primorskem, predvsem v vzhodni Sloveniji pa bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 stopinj Celzija. V sredo dopoldne bodo tudi na vzhodu padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Še vedno velja tudi opozorilo, da bo danes dopoldne  morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. Burja bo od danes dopoldne do okoli polnoči na izpostavljenih legah v sunkih dosegala hitrost okoli 120 kilometrov na uro.