sploh ve, kaj vodi?

Pirkovičev spodrsljaj: namesto v oddaji Arena gledalce pozdravil v Tarči

M. T. V.
8. 11. 2022, 08.54
Posodobljeno: 8. 11. 2022, 09.04
Deli članek:

»Spet smo v oddaji, oddaji Tarča …« je po reklamnem blogu gledalce pozdravil voditelj v oddaji Arena, kar je takoj sprožilo plaz kritik in norčevanj.

zajem slike
Igor Pirkovič

Včeraj se je na nacionalki Igorju Pirkoviču, voditelju oddaje Arena, zgodil velik lapsus: gledalce je po reklamnem bloku namesto v oddaji Arena pozdravil: »Spet dober večer, Slovenija, spet smo v oddaji, oddaji Tarča …«

Seveda so se ob tem na družbenih omrežjih takoj vsule kritike, šale in predvsem zgražanja, da je to dokaz, da se TV Slovenija vse bolj spreminja v televizijo Nova24, saj Pirkoviču že tako očitajo izrazito desno politično usmerjenost. »Ne ve niti, katero oddajo vodi,« je eden najpogostejših komentarjev. »Uboga Slovenija s tako RTV,« je dejal nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Aurelio Juri. Nekateri menijo, da je to plod njegovega fantaziranja o vodenju Tarče, ki jo sicer vodi Erika Žnidaršič. »Erika, glej, oddajo ti je maznil,« se je tako pošalila novinarka Eugenija Carl. Lahko da gre za provociranje, ugibajo drugi, ali pa so mu obljubili vodenje Tarče. Nekdo je celo pozval direktorja TVS Uroša Urbanijo, naj preuči, ali je voditelj sploh kos svoji nalogi – s tem seveda namiguje na prestavljenega voditelja Dnevnika Sašo Krajnca.

Kakorkoli že, najverjetneje je voditelja zmedel prispevek iz septembrske oddaje Tarča, ki je sledil in ga je moral napovedati.