ni v tujini

Zoper Smodeja menda podana prva kazenska ovadba

R.T.
8. 9. 2022, 21.21
Posodobljeno: 9. 9. 2022, 11.15
Deli članek:

Umetnik in direktor Fotopuba Dušan Josip Smodej je stopil pred kamere Televizije Slovenija. Zanikal je obtožbe, ki so mu očitale omamljanje in spolno zlorabo deklet.

TV Slovenija
Dušan Josip Smodej je očitno v Sloveniji.

»Absolutno ne,« je odgovoril  Dušan Smodej na vprašanje novinarke v oddaji Tarča, ali je omamil in zlorabil kakšno dekle. Prepričan je tudi, da se ne morejo najti kakšni posnetki, ki bi ga bremenili, potrdil pa je verodostojnost zapisa, v katerem je opisal, da bi »rad probal sadistično sceno« in »kakšno dekle priklenil na »cev radiatorja v kleti«. Ob tem pa je dodal, da gre »za seksualno fantazijo, ki je del daljšega pogovora in je izvzeta iz konteksta…vsi imamo fantazije, ki jih realiziramo ali ne, jaz te moje nisem.«

Novomeški kulturnik je dejal, da politični ni aktiven, na njegove predstave pa so kdaj prišli tako levi ali desni politiki. Ministra za delo Luke Mesca je videl le na kakšni predstavi, nikoli zasebno, povedal pa je tudi, da iz družinskih novomeških krogov pozna nekdanjega ministrom za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. Osebno ne pozna Nike Kovač in Jaše Jenulla, kot so nekateri navajali zaradi želje po politizaciji afere.

Novinarka Maja Megla pa je v oddaji med drugim povedala, da je po njenih informacijah bila včeraj zoper Smodeja podana prva kazenska ovadba.