Čudne navade, afere in še kaj

Škandali, ki so zaznamovali britansko monarhijo

Si.R.
8. 9. 2022, 21.35
Posodobljeno: 8. 9. 2022, 21.39
Deli članek:

Angleška kraljeva družina je velikokrat dvignila prah. V času vladanja pokojne kraljice Elizabete II., so škandali pogosto tudi spremenili kraljevo družino, navade in način vladanja. Tu je sedem najbolj odmevnih škandalov britanskih kronanih glav.

Profimedia
Camilla je bila ves čas med Diano in Cahrlesom

„CAMILLA-GATE“

Kot da še ni bilo dovolj, da je princ Charles imel afero s Camilo Parker-Bowls v času, ko je bil poročen s princeso Diano, so prišli v javnost še prisluhi njunih zasebnih pogovorov in tako afero naredili še bolj odmevno. Na prisluhih, ki so jih skriti mikrofoni ujeli decembra 1989, je Charlesa moč slišati kako Camilli pove, da jo ljubi, kakor tudi nekaj drugih nekoliko seksualnih fraz.

POROČNE ZAOBLJUBE PRINCESE MARGARET

Ko se je leta 1960 poročila z Anthonyjem Armstrongom-Jonesom, so vzniknile govorice o zlorabi drog in namigovanja o homoseksualnosti. Princesa pa je imela tudi razmerje z veliko mlajšim ljubimcem. Kljub vsemu je njun zakon trajal 17 let, ločitev pa je bila prva v kraljevi družini v zadnjih 77 letih. 

TEŽAVE PRINCESE ANNE

Edina hči kraljice Elizabete je našla ljubezen svojega življenja. To je bil Mark Philips, vendar njun zakon ni bil nič kaj rožnat. Po 12 letih zakona je prišlo na dan, da je imel Philips ljubico z Nove Zelandije, s katero sta leta 1985 tudi povila otroka. Kljub trudu, sta se Mark in Anne ločila leta 1992.

KAPRICE KRALJA EDWARDA VIII

Vsak, ki je spremljal film Kraljev govor, se bo spomnil Edvarda, ki je po letu dni na prestolu z njega sestopil (leta 1936). Razlog za to je bila želja po poroki z ameriško ločenko Wallis Simpson. A to še ni vse, tajni dokumenti FBI so razkrili, da je bil na skrivaj simpatizer Hitlerjevih nacistov. 

FERGIEJIN FETIŠ NA STOPALA

Sara Ferguson (Yorška vojvodinja) je bila leta 1992 ujeta na fotografiji s teksaškim poslovnežem Johnom Bryanom. S fotografije je bilo razvidno kako poslovnež sesa Sarine prste na nogah. Seveda je to za kraljevo družino pomenilo veliko sramoto. Nato so leta 2010 Saro ujeli še, ko je bila novinarju pod krinko za pol milijona funtov, pripravljena omogočiti dostop do članov kraljeve družine. 

ČUDNE NAVADE STRICA

Gary Goldsmith, stric vojvodinje Kate, je na naslovnice časopisov prišel leta 2009, ko je novinarjem ponujal droge in prostitutke. Prav tako se je hvalil, da Villiam in Kate preživljata počitnice v njegovi vili na Ibizi, ki jo je ljubkovalno imenoval „vila bang bang“.

Profimedia
Gary Goldsmith je novinarjem ponujal droge in prostitutke.

PRINC HARRY ŽURER

Tudi princ Harry je poskrbel za nekaj naslovnic časopisov. Leta 2005 so ga kamere ujele oblečenega v nacistično uniformo, leta 2012 pa golega na zabavi v Las Vegasu.

The Sun
Naslovnica britanskega tabloida, ki jo je "krasil" goli princ Harry